miercuri, 26 mai 2010

O zi buna!?

Bazele civilizatiei au fost puse cred de primul om care in loc sa arunce cu pietre a injurat...(nu e spusa de mine desi o gandesc adesea in alte cuvinte)
Si nu pot sa ma intreb de aici mai departe cum au aparut si ce rol au urarile gen :O zi faina! sa ti fie bine! sa ai spor! succese!sanatate! noroc!pace! si multe alte mii.. Francezii ,urarea de noroc o exprima plastic spunand"merde" ceea ce trebuie sa recunoastem e ...super deep.
Si ca sa mi fie mai usor si sa nu fiu acuzata de rea intentie m-am raportat la mine :pun de multe ori urari din formulele de mai sus cunostiintelor necunoscutilor si apropiatilor .De ce o fac?daca chiar le doresc asta se poate rezolva rugadu ma pt ei si pot sa le trimit gandurile bune fara sa le-o si spun .Deci e o chestie dobandita prin educatie, prin dogme despre ceea ce e politicos a face ...Nu cred ca modifica prea mult exprimarea chiar si a celor mai sincere urari..Doar ca fara acest lucru este posibil sa incetam sa folosim anumite cuvinte ce vor fi uitate.Si totusi cred ca nu cuvintele ci tonalitatea pot schimba 180 de grade sensul unor trairi...
Azi mi s-a dorit ;O zi faina! de exemplu si tonalitatea si contextul imi sugereaza exact imaginea contrara incat daca as putea sa sterg secunda cand am primit urarea nu as ezita sa sparg clepsidra si sa caut acel fir de nisip ce o marca.
Propun sa nu mai spunem lucruri ce nu le credem sa nu mai acceptam secunde de intristare doar pe motivul ca acel prim om ce a injurat la inceputurile civilizatiei ne este stramos ...Si asta pentru ca fiecare avem numarate firele de nisip din a sa clepsidra si riscam sa ramanem intr-un desert vid...





Intorc clepsidra la secunda 2
sa pot uita cuvantul noi
privesc nisipul cum curge tacut
e vremea unui nou inceput?
Privesc oglinda vietii mele prin ochii tai
si realizez ca nu vrei sa vezi decat cioburi in noroi
degeaba incerc sa spun ... mai bine tac
si-ncep din nou sa visez culoarea unui camp de mac..
Urari sa fac?la ce ar folosi?
cuvinte aruncate-n umbra unor poezii
Mai bine plec si uit drum de intors
si-ncetez a scrie versuri fara rost...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu