vineri, 30 iulie 2010

Ce lasam si mai ales cui?

Ma uit in jur cu ochii de adult si vad doar oameni preocupati de material :sa acumuleze ,sa aibe chiar de nu au nevoie si incet incet se intampla sa detina o cantitate enorma lucruri complet inutile.Imi amintesc cum in copilarie viata bunicilor mei era extrem de simpla ca material.Diferenta era insa enorma in optimismul,buna dispozitie si armonia dintre ei.Acum vecinii sunt cu ochii vigilenti la primul tau semn de slabiciune si esec ca sa si castige o bruma de mutumire,acum rudele se vad rar si se simt stingheri cu toate formele evoluate de comunicare la distanta exsitente.Acum respectul devine doar un cuvant de dictionar desuet.Si ce mi se pare nefiresc daca faci efortul sa privesti fetele celor pe care i intalnesti sunt incruntate,stresate preocupate iar zambetele sunt din ce in ce mai rare si mai de convenienta.
De ce tot vrem material?
De ce intretinem imagini false in care valoarea umana este ridicularizata (sau poate nu este corect spus dar pusa intr o lada prafuita in podul a carei scara am ars) iar hainele,proprietatile si incultura mediatizata cu elan sunt primadonele vietii mileniului 3 in special in Romania?
Si pentru ce facem asta? Ca sa lasam mosteniri grele viitorilor nostri urmasi ?Nu cumva e si acesta un semn de egoism (aceasta meteahna de care era bine inca din Geneza sa fim lipsiti)?
Daca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu cum de ne am pricopsit cu aceata "calitate"?As merge mai departe si as indrazni sa spun ca consider butada :Dumnezeu iti da dar nu iti pune in traista ! ca e atat de eronat inteleasa incat ne grabim sa umplem o traista a desartaciunilor pentru a ne asigura un suflet impur pentru eternitate.
Ajutor? sa ajutam aproapele ?nu inteleg de ce sa il ajutam ?!
Cei mai multi dintre noi pornim la drum genetic egali dar avem mosteniri materiale diferite.Totusi cum zicea cineva banii nu aduc fericirea dar ajuta foarte mult caci prefer sa fiu tanar ,bogat si sanatos decat batran,sarac si bolnav.
De ce o masa buna primeaza oricarei forma de inaltare spirituala?
De ce ne educam copii in spiritul materialismului ? spun asta caci de reflectez 90% din ceea ce zilnic vad ei se refera la acest aspect .
Exista evident exceptii dar sunt atat de rara avis ca a la long ca specie nu vad decat un sfarsit iminent.Ceea ce este mai grav ca prin" superioritatea "noastra pereclitam si celelate specii.
Si nu pot sa nu ma intreb cu ce drept o facem?Cu siguranta nu a celui dintai venit si nici a celui mai puternic.As spune a celui mai debil desi ne amagim ca gandim.Daca corporatii ca BP isi permit sa distruga fauna si flora marina fara repercusiuni decat de ordin material ,daca tari importante isi folosesc armele doar pentru a si valorifica inainte "de expirare" dispozitivele de razboi ce mai putem spune sau face?
Cred ca o trezire din starea de letargie ar fi necesara si folosirea la scara mondiala a cuvantului NU urmat de un zambet larg ar putea ajuta!



Nu cred ca vrem sa fim cei mai bogati din cimitire
nu cred ca vrem copii sa uite chiar al nostru nume
nu cred ca vrem de maine planeta sa fie doar praf
nu cred ca vrem ca viitorul sa ne uite pe un cearceaf

Nu cred ca vrem sa uitam de iubire
nu cred ca vrem sa cadem in nesimtire
nu cred ca vrem zambetele sa -nghetam
nu cred ca vrem copii de maine sa i privam.

Nu cred ca vrem sa umplem cu lacrimi oceane
nu cred ca vrem sa uitam chiar si ale noastre mame
nu cred ca vrem sa uitam a canta
si mai ales nu cred ca vrem s anihilam ideea de a putea visa ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu